COVİD-19 DÖNEMİNDE RUSYA İŞGÜCÜ PİYASASINDA İŞSİZLİK DURUMU


Özet Görüntüleme: 35 / PDF İndirme: 17

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.37242/pejoss.2192

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 pandemisi, İşgücü Piyasası, İşsizlik, İstihdam, Devlet Desteği

Özet

İşsizlik, uzun yıllar dünya ekonomisinin akut sorunlarından biri olmuştur. İş kaybı ve yokluğu, vatandaşların yaşam standartlarının düşmesine neden olmakta ve nüfusun önemli bir bölümünde sosyal gerginliğe neden olmaktadır. Bu makroekonomik olgu, sınırlı sayıda işgücü arzı ve piyasa ekonomisindeki rekabetin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. İşsizlik, çalışma çağındaki nüfusun bir kısmının kısa sürelerle çalışabildiği ve çalışmak istediği halde iş bulamadığı karmaşık bir sosyo-ekonomik fenomen olarak anlaşılmaktadır.
Araştırmamızda Rusya’da COVID-19 döneminde işsizliğin bir analizi yapılmış olup, ayrıca işgücü piyasasının yüzleşmek zorunda kaldığı diğer sorunlar da incelenmiştir. Rusya’da, işsizlik sorunu, ülke ekonomisi üzerindeki etkisi ve vatandaşların refahı ile ilgili istatistiki veriler analiz edilmiştir. COVID-19 salgını sırasında Rusya'daki küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik devlet desteği ile birlikte işsizlik oranının düşürülmesi önlemleri incelenmiştir. İşgücü piyasasının mevcut durumunun ve işsizlik seviyesinin kısa bir analizi yapılmıştır.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

İndir

Yayınlanmış

2021-12-31

Nasıl Atıf Yapılır

ABDULLAH, A. (2021). COVİD-19 DÖNEMİNDE RUSYA İŞGÜCÜ PİYASASINDA İŞSİZLİK DURUMU. Premium E-Journal of Social Sciences (PEJOSS), 5(17), 610–621. https://doi.org/10.37242/pejoss.2192