Bilgisayar Destekli Öğretimin Eğitim Üzerindeki Etki Düzeyinin İncelenmesi
Özet Görüntüleme: 161 / PDF İndirme: 97
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.10450923Anahtar Kelimeler:
Eğitim, öğretim, katkı, destek, bilgisayar destekli eğitimÖzet
Çağımızda bilimsel ve teknolojik gelişmeler sonucu yeni eğitim öğretim gereksinimleri ortaya çıkmış olup, buna paralel olarak da eğitim uygulamalarının gerçekleştirilebilmesi için yeni olanaklar ortaya koyulmaktadır. Bu olanakların başında kuşkusuz bilgisayar başta gelmektedir. Bilgisayar, toplumsal yaşamın birçok alanında kullanılmaya başlanmış, hatta günlük yaşamın zorunlu bir parçası haline gelmiştir. Bunun sonucu olarak “Bilgisayarlı Eğitim” , “Bilgisayar Destekli Eğitim” ve “Bilgisayarla Eğitim” gibi başlıklar ortaya çıkmıştır. Bu araştırmada bilgisayar destekli eğitim ve öğretim üzerinde durularak, bilgisayarlı eğitim ve öğretimin faydaları, öğrenciye sağladığı kazanımlar ve eğiticiye kazandırdığı kolaylıklar üzerinde durulmuştur. Bilgisayar destekli öğretim, öğrencilerin programlı öğrenme materyalleri ile bilgisayar kullanarak etkileşimde bulunduğu, diğer bir söylemle bilgisayar programları aracılığı ile öğrenmeyi gerçekleştirdiği, öğrenmelerini izleyip kendi kendini değerlendirebildiği bir öğretim biçimidir. Bu araştırmada, Bilgisayar destekli öğretiminin öğretmenler tarafından nasıl algılandığını öğrenmek, öğretmenlerin bilgisayar destekli öğretim ile ilgili düşüncelerini ortaya çıkartmak amaçlanmıştır. Araştırmaya Diyarbakır ilinde görev yapan toplam 40 öğretmen katılmıştır. Betimsel tarama modelinde yapılan araştırma sonucunda bilgisayar destekli öğretimin daha çok faydalarının olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
İndirmeler
Referanslar
Atilgan, A. R., Durell, S. R., Jernigan, R. L., Demirel, M. C., Keskin, O., & Bahar, I. (2001). Anisotropy of fluctuation dynamics of proteins with an elastic network model. Biophysical journal, 80(1), 505-515.
Bircan, M. A., & Zabun, E. (2021). Sınıf öğretmeni adaylarının bilgisayar ve internet kullanımı özyeterlilik algıları ile çevrimiçi öğrenmeye hazırbulunuşluluk düzeyleri. Üniversite Araştırmaları Dergisi, 4(3), 292-298.
Dönmez, A. (2023). Eğitimde Bilgisayar Destekli Öğretim Uygulamaları. BİDGE Yayınları.
Gorur, A., Karpuz, C., & Alkan, M. (1998). Characteristics of periodically loaded CPW structures. IEEE Microwave and guided wave letters, 8(8), 278-280.
Keser, H. (1988). Bilgisayar Destekli Eğitim İçin Bir Model Önerisi (Yayınlanmamış Doktora Tezi). Ankara: Ank. Üniv. Sosyal Bil. Enstitüsü.
Köksal, A. (1981). Bilişim terimleri sözlüğü. TDK Yayınları.
Özgedik, A., & Keskin, N. (2023). Teknoloji Ve Tasarım Öğretmenlerinin Bilgisayar Destekli Eğitime Yönelik Tutumlarının İncelenmesi. Journal of International Social Research, 16(98), 213-227.
Taşçı, D. (1993). Bilgisayar destekli eğitim projesi ve öğretmen yetiştirme problemi. Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi, 12(12), 199-206.
Yildirim, Ş. (1999). Neural network for control of bipeds. Electronics Letters, 35(23), 943-948.
Zaman, F., Pehlivanoğulları, Ş., Yerlikaya, M., Hamdusena, T. E. L., & Yakut, E. (2022). Okullarda Kullanılan Eğitim Öğretim Teknolojileri Ve Bilgisayar Destekli Eğitimin İncelenmesi. International Journal Of Socıal Humanıtıes Scıences Research, 9(80), 194-201.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2023 Premium e-Journal of Social Science (PEJOSS)
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.